مهم ترین مسئله در ایجاد فروشگاه اینترنتی، جلب اعتماد مشتریان اینترنتی است. هنگامی که شما این مسئله را اولویت قرار دهید، مشتری را تا ۸۰% بیشتر به خرید و ارتباط با خودتان ترغیب کرده اید. به این منظور، نکاتی در این مقاله آماده کردهایم تا با به کار گیری آنها، فروش اینترنتی خود را چندین برابر کنید.
در ادامه، ۸ راه حل کلیدی با توضیحات کاملی برای شما آماده کردهایم تا با به کار گیری این اصول ساده، فروش اینترنتی و حتی حضوریتان را چندین برابر کنید و روز به روز بر درصد کاربرانی که به شما اعتماد کامل دارند بیفزایید.
نکات حائز اهمیت درمورد اعتماد مشتریان اینترنتی در وبسایتتان:
در همان نگاه اول که مشتری ظاهر فروشگاه اینترنتی شما را میبیند، شروع به قضاوت میکند. پس از این مرحله سربلند بیرون بیایید و به ظاهر سایتتان اهمیت دهید.
ظاهر سایتتان را دست کم نگیرید و برای این مسئله وقت و زمان کافی اختصاص دهید. قیمتهای منصفانه، محصولات خارق العاده، شرایط فروش عالی یا … هیچ کدام جایگزین این مورد نمیشوند
نقش عکسهای سایت را هم در این مورد دست کم نگیرید.
از عکسهای با کیفیت برای محصولات استفاده کنید. استفاده از عکسی که از اینترنت پیدا کردهاید و کیفیت ندارد و یا بدتر از آن، با محصول مغایرت دارد اعتماد کاربر را پایین میآورد. ترجیحا از عکاس کمک بگیرید. هرچقدر عکس شما با جزئیات و کیفیت بیشتری باشد، مشتری را هم بیشتر به خرید غیر حضوری ترغیب میکند.
۲. ذهن کنجکاو مشتری را با اطلاعاتتان پر کنید
وقتی برای تمامی سوالات مشتری، پاسخی داشته باشید، حرفهای تر به نظر میرسید و او را ترغیب می کنید تا از شما خرید کند. این موضوع برای سایت شما هم صدق میکند. هرچقدر که در سایتتان اطلاعات کاملتری به مشتری بدهید، درصد فروش خود را بالاتر بردهاید. و در عوض، هنگامی که سوال یا نکته مبهمی در ذهن مشتری بماند، احتمالا از خرید منصرف شود. برای جلوگیری از این منظور، توضیحات صفحه محصولات خود را کامل بنویسید، مقالات بلاگ خود را مرتب به روز کنید و از هیچ نوع آموزشی دریغ نکنید.
صفحه محصول
محتوای صفحه محصول را کامل، با تمامی نکات و جزئیات بنویسید
سوالات متداول
در سایتتان حتما بخش سوالات متداول داشته باشید. اکثر فروشگاههای اینترنتی فراموش میکنند که سوالات متداول داشته باشند. این درحالی است که سوالات متداول کمک شایانی به پیش بردن روند فروش میکند. شما در این بخش میتوانید سوالات کلی مشتریان مانند شرایط مرجوعی کالا، روش پرداخت و غیره در کنار سوالات جزئی که از شما پرسیده میشود پاسخ دهید و کار خودتان و مشتریتان را راحت کنید.

وبلاگ سایت
وبلاگ فروشگاه اینترنتی جایی است که مشتری شما باید اخبار مرتبط با فروشگاه، موضوعات جالب و مرتبط با حوزه کاری، آموزشهایی در ارتباط با خدمت و محصولاتتان را ببیند. یک وبلاگ خوب شما را یک مشاور متخصص نشان میدهد و اعتماد مشتریان اینترنتی را بیشتر میکند.
۳. ثابت کنید که ربات نیستید
باید در پیش چشم مشتری، شما هویت انسانی خود را نشان دهید. اصولا اعتماد مشتریان اینترنتی پس از دیدن بخش انسانی کسب و کار، آشنایی با فروشنده و برقراری ارتباط فرد به فرد، افزایش مییابد. مشتری باید بداند در صورت بروز مشکل میتواند از شخصی که پشت سایت نشسته است کمک بگیرد و نگرانیهایش را برطرف کند.
- در سایت خود صفحه درباره ما و تماس با ما بسازید. این دو صفحه که میتوانند با هم ادغام هم شوند اعتماد مشتریان اینترنتی شما را چندین برابر میکنند؛ چرا که مشتری میداند در صورت بروز هرگونه مشکل، در دنیای واقعی دستش به جایی بند است و امکان مراجعه دارد.
- شماره تماس خود و چت آنلاین را در دسترس مشتری قرار دهید. سایت شما حتما باید یک شماره تماس اختصاصی داشته باشد. برای راحتی کار هم میتوانید ساعات پاسخگویی خود را در کنارش بنویسید و یا شماره مجازی تهیه کنید. چت آنلاین هم مزیت بزرگی به مشتری میدهد. در صورتی که نمیتوانید برای این بخش، کارمندی اختصاص دهید، بهتر است اپلیکیشنهای مخصوص گوشی برای اینکار نصب کنید و یا به کاربران اعلام کنید که پیام بگذارند و سپس شما با آنها تماس بگیرید که با این کار، احترام ویژهای برای مشتری در نظر گرفتهاید.
- بخش انسانی و پشت صحنه کسب و کارتان را به مشتری نشان دهید. از اتفاقات روزمرهای که در دفتر یا فروشگاهتان میافتد و یا هر موضوعی که احساس مشتری را نسب به شما ارتقا میدهد استفاده کنید و با انتشار عکس و فیلم آنها را برای افزایش اعتماد مشتریان اینترنتی در سایت یا شبکههای اجتماعی خود به نمایش بگذارید.
۴. نظرات مشتریانتان را دست کم نگیرید
- احتمالا شما هم پیش از خرید از دیجی کالا، اینستاگرام یا سایر سایتها و شبکههای اجتماعی به سراغ نظرات مشتریان رفتهاید. پس خودتان را جای مشتریانتان قرار دهید و این گزینه را برای افزایش اعتماد مشتریان اینترنتی سایت خودتان دست کم نگیرید.
حتی لازم است که قدردان نظرات منفی مشتریانتان هم باشید؛ چرا که با پاسخی حرفهای هوشمندانه میتوانید خودتان را در بدترین شرایط هم به مشتریانتان اثبات کنید.

۵. امکان برگشت و یا تعویض کالا را فراهم کنید.
امکان بازگشت کالا، خیال مشتریان شما را کاملا راحت میکند. بهتر است برای این منظور، سیاستهایی در نظر بگیرید و این موضوع را کاملا در سایتتان شفاف و در جلوی چشم مشتریان نشان دهید. این امکان را به چشم راهی برای خرید احترام و اعتماد مشتری ببینید و نه راهی برای ضرر در کسب و کارتان.
۶. نماد اعتمادتان را به رخ کاربران بکشید
اینماد، یکی از مهمترین ملاکها برای خرید کاربران حرفهای از فروشگاه اینترنتی شماست پس چرا در پابرگ سایتتان نمایش ندهید؟ علاوه بر آن، کسب و کار شما ممکن است جوایز و نمادهای دیگری هم گرفته باشد که بهتر است همهی این افتخارات را با هم در پابرگ یا صفحه تماس با ما قرار دهید .
۷. قلب کاربر را به دست آورید
شما میتوانید نمونه محصول خود را به صورت یک هدیه برای افرادی که حس میکنید تبلیغ خوبی برایتان فراهم میکنند و یا بازار هدف شما هستند بفرستید. این کار خصوصا برای محصولاتی مانند دمنوشها، عطرها، آجیل و … که میتوان مقدار اندکی به عنوان نمونه هدیه داد بیشتر کاربرد دارد. با این روش، مشتری از کیفیت محصول شما مطمئن میشود و در بسیاری از مواقع، نمک گیر شده و بیشک از خودتان خرید خواهند کرد.
علاوه بر آن، قرار داد هدایای کوچک در کنار خرید مشتریان نه تنها اعتماد آنها را جلب میکند، بلکه احساسات قلبیشان هم برانگیخته خواهد کرد.
۸. مطمئن شوید که سایت شما ریسپانسیو است
بررسیها نشان داده ۹۷% از مشتریان اینترنتی از گوشی خود برای خرید استفاده میکنند. پس یکی از مهمترین عوامل در ایجاد تجربه کاربری خوب، ریسپانسیو (واکنشگرا) بودن سایت شماست. این بدان معناست که سایت شما در دسکتاپ و تمامی سایزهای گوشی هوشمند به خوبی نمایش داده شود و تمامی المانها سایز مناسبی داشته باشند.
ختم کلام
افزایش اعتماد مشتریان اینترنتی، یکی از اصلیترین عوامل افزایش فروش است. امروزه، جنبه انسانی و حضور فروشنده در خرید و فروش آنلاین بسیار کمتر شده و به همین علت اگر اعتمادسازی درستی شکل نگیرد، فروش بالایی هم صورت نمیگیرد.
موارد گفته شده، کمک شایانی به افزایش اعتماد کاربران اینترنتی در فروشگاه شما میکنند و به کار گرفتن آنها، معجزهای در کسب و کارتان ایجاد خواهد کرد. فقط سعی کنید که خودتان را در جای مشتریان بگذارید تا متوجه شوید چه کاری برای افزایش اعتماد مشتریان اینترنتی انجام دهید.
شما چه راهکارهای دیگری برای اعتماد سازی در فضای اینترنت میشناسید؟ نظرات خود را در پایین این مقاله برای ما بنویسید.